Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Melodie in sigarettenrook
Melodie in sigarettenrook
De mid-twintiger Mira leidt een afzonderlijk en hermetisch leven op haar etage in de Zeeheldenbuurt en vult haar dagen met stadswandelingen, gebruik van subs... »
 
 
 
 
 

De Opruimingsdienst
De Opruimingsdienst
We vinden Cedric (uit Sugar and Spice en Infrastructuur) terug in Frankrijk, waar hij samen met een groep lotgenoten door een organisatie genaamd "De Opruimi... »
 
 
 
 
 

Vega Parallel
Vega Parallel
In de nabije toekomst maakt Nederland zich klaar om in het nieuwe jaar een totalitaire regime te worden. Het verhaal observeert verschillende personages in d... »
 
 
 
 
 

Zomertoer
Zomertoer
Dit verhaal begint in een fictieve regio in Friesland tijdens de zomer van 1998 en volgt het leven van een eigenzinnige boerenfamilie; bestaand uit een moede... »
 
 
 
 
 

Een giraffe in Praag
Een giraffe in Praag
Dit mozaïekverhaal speelt zich voornamelijk af in Praag tijdens de herfst van 2016 en volgt diverse levens die, wel of niet, met elkaar verweven worden. Een... »
 
 
 
 
 

Het Cedric van Schaik-complex
Het Cedric van Schaik-complex
Cedric van Schaik is een tienerjongen die weet wat hij wilt en die zich vasthoudt aan zijn identiteit. Alleen is hij met het begin van de 21ste eeuw in de ve... »
 
 
 
 
 

Skinny Jake
Skinny Jake
De schooljongen Jake woont met zijn goedgelovige moeder in een appartement in Toldorp; een fictieve buurt in Amsterdam-Noord. Op zijn thuisbasis houdt hij zi... »
 
 
 
 
 

Zuid-Koreaanse kibbeling
Zuid-Koreaanse kibbeling
Het is het jaar 2021. We volgen het leven van twee Zuid-Koreaanse Yuong-broers. Ho-Chik Yuong is een deurwaarder in Seoul die de wanbetalers laat betalen met... »
 
 
 
 
 

Kolenbrander: Oorlog in Amsterdam
Kolenbrander: Oorlog in Amsterdam
Amsterdam 1980. Art Kolenbrander, 44, geboren en getogen op Wieringen, is een privédetective en zelfs een Vietnamveteraan. Luistert naar Frank Zappa, Steely... »
 
 
 
 
 

Ik niet hoor!
Ik niet hoor!
De zeventienjarige Chantal leeft geïsoleerd in de verknipte wereld van haar ouders. Haar vader is baas bij een nationalistische nieuwsgroep en brengt zijn d... »