Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Rond de wereld in 160 eilanden
Rond de wereld in 160 eilanden
‘Mij krijg je met geen stok naar een eiland,’ verklaarde Boudewijn Büch in 1981. Eilanden waren er volgens hem niet om op rond te lopen, maar om naar te... »
 
 
 
 
 

Buch s boeket
Buch s boeket
 »
 
 
 
 
 

Geestgrond
Geestgrond
In Geestgrond doorkruist Winkler Broekhaus, dezelfde hoofdpersoon als in De kleine blonde dood, als een bezetene de wereld. Hij reist, op zoek naar zijn vade... »
 
 
 
 
 

De bril van Buddy Holly
De bril van Buddy Holly
Van de verzamelaar Boudewijn Büch is natuurlijk bekend dat hij een levensgrote fan was van Mick Jagger en The Rolling Stones. Hij verzamelde zo'n beetje all... »
 
 
 
 
 

Steeds verder weg
Steeds verder weg
Boudewijn Büch heeft nog nooit een echt reisboek geschreven. Weliswaar schreef hij enkele eilandboeken, maar in dit boek doet hij voor het eerst verslag van... »
 
 
 
 
 

De bocht van Berkhey
De bocht van Berkhey
Het dorp van Winkler Brockhaus' jeugd, Oppidum, ligt in een kom, omsloten door land en zee. Op dit afgebakende stukje grond hebben de dingen plaatsgevonden w... »
 
 
 
 
 

Een boekenkast op reis
Een boekenkast op reis
Een reis om de wereld in twaalf maanden. Boudewijn Büch jaagt zichzelf en de lezer de wereld over en de geschiedenis door. Hij reisde in 1998 onder andere n... »
 
 
 
 
 

Het Dolhuis
Het Dolhuis
Waarom moest Winkler Brockhaus naar een gekkenhuis? Waarom werd een tienjarig jongetje naar Brabant gestuurd om bijna een jaar lang onderworpen te worden aan... »