Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

De strijd van een christen
De strijd van een christen
Waarom leven gelovigen toch zo dikwijls in onmin met elkaar? Op deze belangrijke vraag is al eeuwenlang naar een zinnig antwoord gezocht. Rond het jaar 397 s... »
 
 
 
 
 

Het ware geloof
Het ware geloof
Wat heb je aan religie? Krijg je daardoor inzicht in de zin van het leven en in de waarheid? Of leidt religie tot ideologie en verwarring op alle niveaus? Zu... »
 
 
 
 
 

Leven in hoop
Leven in hoop
Bijna veertig jaar lang heeft Augustinus (354-430) in Noord-Afrika de geloofsgemeenschap als predikant gediend. Van heinde en verre kwamen mensen naar de ker... »
 
 
 
 
 

De regel
De regel
‘Noem niets uw eigendom, maar laat alles voor u gemeenschappelijk bezit zijn.’ Zo begint dit kleine en zeer invloedrijke geschrift van Aurelius Augustinu... »
 
 
 
 
 

Vier anti-pelagiaanse geschriften
Vier anti-pelagiaanse geschriften
Of we in ons leven alles op eigen kracht kunnen verwezenlijken of afhankelijk zijn van hulp is één van de meest fundamentele menselijke vragen. Het is het ... »
 
 
 
 
 

Liegen en leugens
Liegen en leugens
vertaald en toegelicht door Vincent Hunink<br/>ingeleid door Paul van Geest<br/><br/>Mag je liegen? Grove, schadelijke leugens zijn verkeerd en verwerpelijk,... »
 
 
 
 
 

Psalm tegen de donatisten
Psalm tegen de donatisten
Vertaling: Vincent Hunink<br/><br/>De kerkvader Aurelius Augustinus (354-430) is de schrijver van beroemde werken zoals de Belijdenissen en de Stad van God. ... »