Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Cognitio
Cognitio
Kunnen we weten wat cognitie is? Deze vraag is een leidraad die ons zal brengen naar alle mogelijke uithoeken van relevante kennisgebieden om deze vraag te b... »
 
 
 
 
 

SCEPSIS OVER SCEPSIS
SCEPSIS OVER SCEPSIS
Scepsis is een voorbehoud tegenover de aanvaarding van kennis, de acceptatie van feiten en een terughoudende instelling tegenover waarheid. Beweringen, hypot... »
 
 
 
 
 

Een nieuwe economie
Een nieuwe economie
De gedachte alleen al, dat er een nieuwe economie is, zal veel verbazing wekken. Maar waarom zou er een nieuwe economie nodig zijn? Er zijn wel zestien reden... »
 
 
 
 
 

Het goden abattoir
Het goden abattoir
In Het Goden Abattoir beheersen geloof en ongeloof het verhaal. Een filmploeg bezoekt een verouderd abattoir dat van de inspectie moet sluiten. De roman besc... »
 
 
 
 
 

Eunomia
Eunomia
Een kanteling in het denken over economie moet gaan over humaniteit. Over voldoende voedsel, huisvesting, banen en onderwijs voor iedereen. Het moet gaan ove... »
 
 
 
 
 

DE VOETAFDRUK ECONOMIE
DE VOETAFDRUK ECONOMIE
In dit actuele pamflet van maar honderd pagina’s wordt duidelijk hoe hard de botsing van economische groei op het milieu zal aankomen. Maar de groeiende ma... »
 
 
 
 
 

Weten
Weten
Wat is weten? Het is een diep filosofische vraag die raakt aan de autonomie van het denken, van de wil en het gedrag. Het is tevens een wetenschappelijke vra... »
 
 
 
 
 

Cognitieve evolutie
Cognitieve evolutie
Hoe is ons denken ooit ontstaan? Hoe heeft cognitie de vorm aan kunnen nemen zoals we die ervaren bij mens en dier? En hoe kon het bewustzijn evolueren? Het ... »
 
 
 
 
 

God
God
Wat begrijpen seculieren van jihadisten en wat begrijpen jihadisten van seculieren? Hoe ver liggen die werelden van gelovigen en ongelovigen uit elkaar en we... »
 
 
 
 
 

Een vrije wil... of niet soms?
Een vrije wil... of niet soms?
De vrije wil lijkt zo evident dat de bewering van het tegendeel zelfs geen essay waard kan zijn. Want al onze morele wetten en intuïties zijn gebaseerd op e... »