Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

De verliefde dichter
De verliefde dichter
 »
 
 
 
 
 

Tikkop
Tikkop
Vriendschap, liefde voor een taal en een land, een verstikkend vissersdorp in Zuid-Afrika en het redden van een verslaafde jongenTIKKOP is een roman over ver... »
 
 
 
 
 

Tuin in de branding
Tuin in de branding
'Een ontzettend leuk en warm boek van een geheime literaire jongensen meidenclub...' Het parool
'Een heerlijk boek...' NRC Handelsblad 'zeer de moeite waard.... »
 
 
 
 
 

De Zuid-Afrika boeken
De Zuid-Afrika boeken
<p.De student Afrikaans werd de schrijver Adriaan van Dis, die in romans, losse verhalen en essays getuigt van de verscheurdheid van Zuid-Afrika, van zijn li... »
 
 
 
 
 

De wandelaar
De wandelaar
Mulder wandelde met zijn hond en stond stil onder het lichtgroene dak van een tot parasol gesnoeide plataan. Wat met de mensen niet lukte, leefde de stad uit... »
 
 
 
 
 

De kolonie mept terug
De kolonie mept terug
<p>De wonden geslagen door gedwongen verplaatsing, westerse expansiedrift en de verdeel-en-heerspolitiek zijn nog niet geheeld. Europa ligt onder de loep, he... »
 
 
 
 
 

Ik kom terug
Ik kom terug
'Ik kom terug' van Adriaan van Dis' is een tragikomedie over een moeder-zoonrelatie en het woeste leven van een vrouw die, na een lang leven van zwijgen en b... »
 
 
 
 
 

De wandelaar
De wandelaar
‘Twee grote branden in één week. Opnieuw waren er illegalen en vluchtelingen onder de slachtoffers. De krantenkoppen schreeuwden schande. Opzet werd niet... »
 
 
 
 
 

In het buitengebied
In het buitengebied
‘In het buitengebied’ van Adriaan van Dis is een roman over alleen wonen en de verwerking van een depressie. Een schrijver heeft zich gevestigd in een af... »