Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

De helleveeg
De helleveeg
Ze noemden haar schertsend Tientje Poets, maar haar schoonmaakwoede ging over lijken.
In <i>De helleveeg</i> keert A.F.Th. van der Heijden terug naar het dec... »
 
 
 
 
 

Het schervengericht
Het schervengericht
Wat gebeurt er als een van de grootste romanschrijvers uit het Nederlandse taalgebied zijn machtige verbeelding loslaat op een van de schokkendste affaires v... »
 
 
 
 
 

De draaideur
De draaideur
Al in zijn debuutroman <em>De draaideur</em>, in 1979 gepubliceerd onder het pseudoniem Patrizio Canaponi, weefde A.F.Th. van der Heijden de motieven samen d... »
 
 
 
 
 

Mim
Mim
In A.F.Th. van der Heijdens romancyclus Homo duplex steekt de verteller, om aan een dagvaarding van de rechtbank van Los Angeles te ontkomen, een tinnen dege... »
 
 
 
 
 

Advocaat van de hanen
Advocaat van de hanen
Een achttienjarige jongen overlijdt onder verdachte omstandigheden in een politiecel. Ernst Quispel krijgt als advocaat van de nabestaanden het dringende ver... »
 
 
 
 
 

Drijfzand koloniseren
Drijfzand koloniseren
In het Rotterdamse supporterscafé Zora's place wordt verhit gediscussieerd. Over Rimmer, de aanvoerder van de Erdam-hooligans, die met een honkbalknuppel zi... »
 
 
 
 
 

Weerborstels
Weerborstels
'Alleen al het korte hoofdstuk waarmee het verhaal het verhaal besluit verdient het wat mij betreft om binnen twee weken klassiek te zijn.' - Reinjan Mulder ... »
 
 
 
 
 

Mooi doodliggen
Mooi doodliggen
<i>29 mei 2018</i>. Tijdens een tumultueuze vergadering van de VN Veiligheidsraad in New York, gewijd aan de MX17-ramp, wordt onder de aanwezige journalisten... »
 
 
 
 
 

Advocaat van de hanen
Advocaat van de hanen
A.F.Th. van der Heijden zag een bijfiguur uit De tandeloze tijd 3, mr.... »
 
 
 
 
 

De stemvorkligging
De stemvorkligging
Twee getrouwde vrouwen, allebei moeder en midden veertig, storten zich in een lesbische amour fou zonder weerga, aanvankelijk aangemoedigd en later tegengewe... »