Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

The Late show

- The Late show
 
 
 
 
 
(5)

The Late Show

Renée Ballard is teruggezet naar de nachtdienst (de plek voor losers) bij de LAPD na een #metoo ervaring met haar meerdere, Lt. Olivas. Haar carrièrebewuste partner bij de LAPD, detective Chastain, laat haar vallen in de zaak die ze aanspant tegen Olivas. Nu is ze gedwongen samen te werken met Jenkins die weinig uitstraling heeft en absoluut niet zo gedreven is als zij. Het verhaal begint tijdens een nachtdienst met een drietal misdrijven, dat in de loop van het verhaal wordt opgelost. Dit gebeurt met een enorme drive wat Ballard betreft en zoals bij Bosch ook vaak tegen orders van bovenaf in evenals de wens van haar partner binnen de LAPD die liefst zo snel mogelijk naar huis wil. Het verhaal is een mix van goed speurwerk, foute collega’s, up-to-date forensische technieken onder een sausje van een ouderwetse master class van interne LAPD politiek en cultuur. Ballard is een slimme een compromisloze, meedogenloze (vast)bijter die ook een uiterst gevoelige en begane kant toont naar de slachtoffers. Verwijzend naar de nachtdienst is de ondertitel crime never sleeps gerechtvaardigd. Ergens zegt Ballard: “This is big evil out there.” En dat is een understatement.
De Nederlandse vertaling De nachtploeg verschijnt op 6 maart. Ik vind het een absolute aanrader die er bij mij met zeker vijf sterren vanaf komt. Ik kan haast niet wachten op de uitgave waarin zowel Renée Ballard en Harry Bosch samenwerken, en die komt…

More reviews