Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Tonio
Tonio
Op de Eerste Pinksterdag van 2010 komt Tonio van der Heijden, het enig kind van A.F.Th. van der Heijden en Mirjam Rotenstreich, bij een verkeersongeval om he... »
 
 
 
 
 

Het schervengericht
Het schervengericht
Een door het leven al zwaarbeproefde filmregisseur verdwijnt eind jaren zeventig wegens ontucht met een minderjarig meisje achter de tralies van een Californ... »
 
 
 
 
 

De ochtendgave
De ochtendgave
Het is 9 juli 1672. Op de dag dat de troepen van Lodewijk xiv Nijmegen belegeren, verdwijnt de jonge bruid van Caspar Sonmans. Zes jaar later, op de dag dat ... »
 
 
 
 
 

Kwaadschiks
Kwaadschiks
De relatie tussen reclameman Nico Dorlas, halverwege de veertig, en zijn jongere vriendin Désirée staat op springen. Dorlas' aanhoudende drank- en drugscon... »
 
 
 
 
 

Drijfzand koloniseren
Drijfzand koloniseren
In het Rotterdamse supporterscaf ora's Place wordt verhit gediscussieerd. Over Rimmer, de aanvoerder van de Erdam-hooligans, die met een honkbalknuppel zijn ... »
 
 
 
 
 

De slag om de Blauwbrug
De slag om de Blauwbrug
Het is 30 april 1980, de dag van de inhuldiging van koningin Beatrix. De sfeer in Amsterdam is explosief, onder het motto: 'Geen woning, geen kroning'. De we... »
 
 
 
 
 

Uitdorsten
Uitdorsten
‘Een half etmaal lag ze op de koude tegels, voordat een jonge buurvrouw haar zwakke kreten opving. Sindsdien joeg het huis, met z’n zuigende vloer, haar ... »
 
 
 
 
 

Uitverkoren
Uitverkoren
Met het voltooien van de requiemroman <i>Tonio</i> had A.F.Th. van der Heijden nog lang niet alles gezegd over zijn op 23 mei 2010 verongelukte zoon. De inte... »
 
 
 
 
 

Het leven uit een dag
Het leven uit een dag
In de hemelse wereld waar Benny Wult en Gini Trades verliefd op elkaar worden, duurt een mensenleven maar een dag en is elke belangrijke gebeurtenis, zoals s... »
 
 
 
 
 

De censuurpaus
De censuurpaus
 »